WEDSTRIJDDANSEN

DIT IS WEDSTRIJDDANSEN

Beste teams,

Hierbij versturen wij de regelgeving en uitleg voor het komende wedstrijdseizoen.

 

WhatsApp groepen ouders:

Tot heden hebben wij in veelal van de ouder-WhatsApp groepen weinig gecommuniceerd. Deze appgroepen zijn vooral gecreëerd om zaken door te spreken rondom wedstrijden. Denk aan feedback op bijvoorbeeld dit bericht, vervoersmogelijkheden en wedstrijdbeleving. Zaken die in dit document besproken worden kunnen dus behandeld worden in de appgroepen waar nodig. Note: laten we ervoor zorgen dat in alle ouders-WhatsApp groepen de communicatie duidelijk verloopt en dus geen persoonlijke of afleidende berichten. Dit kan onderling/persoonlijk gecommuniceerd worden.

 

Regelgeving wedstrijdseizoen

  1. Alle teams dienen compleet te zijn om deel te nemen aan een wedstrijd. Wanneer een team niet compleet is wordt er gekeken of er voldoende trainingstijd is de wedstrijdchoreografie aan te passen om met dezelfde prestatiegerichtheid deel te nemen aan de wedstrijd. Is dit niet het geval, dan zal het hele team niet deelnemen.

 

  1. Wedstrijden worden per team afgesteld. Dit i.v.m. de dagindeling, trainingstijd, vervoer, of dergelijke zaken. Het kan dus zijn dat de planning voor bepaalde teams zal afwijken

 

  1. Normaliter hoeven de teams niet van tevoren naar de studio te komen. Dit geldt enkel voor scenario’s waar er een training nodig is om de wedstrijd-set in zijn volledigheid presentatie-klaar te maken. Uitgezonderd van deze regel zijn ook de landelijke en Europese titels.

 

  1. Last-minute afmeldingen worden niet getolereerd. Terugkomend op bovenstaand genoemde regel (1) plant iedereen een dag/dagdeel vrij voor een wedstrijd. Daarnaast kan het zo zijn dat er al tickets zijn gekocht en andere scenario’s al geregeld zijn. Houd hier dus rekening mee.

 

Verloop Wedstrijden

Het verloop van een wedstrijd is per wedstrijdbond verschillend, wij gaan hier even uit van de bond waar wij het meest aan deel zullen nemen dit seizoen (UDO). Wanneer een aanloop richting een wedstrijd dusdanig anders is sluiten wij dit t.z.t. met de teams kort.

 

– Ticketverkoop

Tot maximaal 1 week van tevoren kun je via de website vaak een ‘Earlybird ticket’ bestellen.  Wanneer hier gebruik van wordt gemaakt, betaal je minder dan wanneer je een ticket aan de deur   koopt. De gemiddelde ticketprijs per wedstrijd bedraagt tussen de €10,- en €15,-.

 

– Vervoer

Het vervoer kan per team onderling worden geregeld. Hier zullen we vooral tijdens de eerste paar wedstrijden achter komen wat per team werkt. Sommige ouders willen graag iedere keer mee waar andere ouders dit graag afwisselen. Uiteraard begrijpen wij beide keuzes. Prioriteit blijft dat we alle dansers op de wedstrijd krijgen. Hier zijn verschillende mogelijkheden van toepassing die dus nogmaals, het beste per team besproken kunnen worden. Dit kan makkelijk en simpel in de WhatsApp groepen.

 

– Trainen op wedstijd

Alle teams hebben een training op de locatie van de wedstrijd. De ene keer is dit in trainingskleding de         andere keer in de kleding van het wedstrijdteam. Dit doen we niet alleen om de afwerkingen na te kijken     maar vooral ook om de spanning te verminderen en iedereen podium klaar te maken.

 

– De performance

Eenmaal klaar voor de start worden de teams op volgorde omgeroepen klaar te staan voor hun    performance. Wanneer je backstage bent komt de coach nog een laatste keer langs voor een peptalk  en voor het succes wensen. Vlak hierna is het tijd om alles op alles te zetten en te laten zien waar jij met je team zo hard aan hebt getraind. Showtime!

 

– De Uitslag

Tijdens een wedstrijd wordt er gewerkt met niveau en/of leeftijdsblokken. Aan het einde van een blok. vindt de prijsuitreiking plaats. Ook deze gaat op volgorde van het blok. Uiteraard krijg je tijdens de uitreiking te horen of je een prijs hebt gewonnen (meestal top 3). Ná de prijsuitreiking ontvang je de scores en het jurycommentaar. Vervolgens is iedereen vrij om de wedstrijd te verlaten.

 

Overig

GOOD VIBES ONLY

Als dansschool focussen we ons volledig op onze eigen teams, duo’s en solo’s. Tijdens een goed gevulde    wedstrijd zijn er zo’n 3000 tot 5000 personen aanwezig. Dit kan zorgen voor afleiding, spanning, argwaan en natuurlijk zenuwen. GOOD VIBES ONLY staat voor de focus op onszelf, we zijn op wedstrijden met één doel en dat is presteren en genieten van ons eigen kunnen. We verwachten daarom ook ten alle tijden dat onze teams bij elkaar blijven tijdens de wedstrijd.