Afgelopen zaterdag was het zover. Onze auditie voor dit jaars ‘Holland’s Got Talent’ was te zien op televisie. In het onderstaande bericht delen we de video van de auditie met jullie. Ook kun je lezen hoe de choreografie en dus de hele set tot stand is gekomen.

UITLEG SET

 

‘Ik wil zijn wie ik ben’ een zin die voor iedereen de normaalste zaak van de wereld hoort te zijn. Als choreograaf werk ik al vrijwel driekwart van mijn leven met jeugd. We willen een stem hebben, we willen laten zien wie we zijn. Deze dans is tot stand gekomen in 2019 door aspecten die ik heb aanschouwd in de afgelopen jaren.
Vaak krijgen we te maken met tieners die onzeker zijn, prille personen die niet in zichzelf geloven. Wanneer wij als coaches aan de kantlijn staan proberen wij doormiddel van stimulans, verbale coaching of werkelijk ‘positief schreeuw werk’ het uiterste uit onze leerlingen te halen. Op deze pure momenten zien wij iemand die onzeker is even alles vergeten. We zien iemand even genieten, nergens aan denken behalve het imponeren van niet ons, maar zichzelf. De danser is klaar en krijgt applaus met het een ‘roesbesef’; wow, I did this! Een van de meest unieke en pure momenten die wij mee mogen maken.
‘This is Our Story’ de titel van het nummer inspireerde direct. Ik ben opgegegroeid met verhalen over dienstplicht. Verhalen over personen die niet durfde te zijn wie ze wilde zijn. Ik heb gezien hoe mensen zich aanpassen om maar hetzelfde en in ieder geval zeker niet anders te zijn.
Deze dans betekent veel voor ons omdat het een aandachtspunt is dat nu nogsteeds heerst. We leren mensen zoveel in onze maatschappij. We leren hoe je jezelf kunt aanpassen, kunt doorgroeien en kunt leren. Echter steken we minder aandacht in zelfontwikkeling, groeien of jezelf leren kennen. Luuk, de hoofdrol danser weerspiegelt iemand die moet. Ongewennig toch doorgaat. Een knoop doorhakt en besluit om met tegenzin te doen wat van hem gevraagd wordt. Uiteindelijk besluitend boven de rest uit te staan met zijn blouse weg getrokken en een boodschap Choices.
We hebben altijd een keuze, alleen jij kunt de juiste keuze voor jezelf maken. Omring je met mensen die deze keuzes beamen en aansterken, maar zorg er vooral voor dat jij jezelf kunt zijn.
Stephan, namens Fresh Label Studios