Het is vrijdagavond 20:00. Ik heb mijn laatste les gegeven en rij met de auto naar huis. Eenmaal in de auto rolt mij bijna een traan over mijn wang. Maar tegelijkertijd schreeuw ik mee met een kerstlied dat opstaat via mijn radio. De laatste les van het jaar is gegeven en ik weet niet hoe ik me voel. Er stroomt een trotsheid door me heen, ik denk terug aan bepaalde momenten en namen van leerlingen schieten door mijn hoofd. Ik ben vermoeid, moe en wil het liefst direct naar bed. Even geen lange avonden en late nachten maar twee weken tijd om op te laden.

 

Ik ben thuis en haal voor een laatste keer mijn rugtas uit de achterbak, mijn telefoon rinkelt en een vader belt me. Hij bedankt me voor de groei die zijn dochter heeft gemaakt het afgelopen seizoen. Onverwachts voelde ik een trilling in mijn oor die van de telefoon afkomt. Ik ontving een email. Een moeder stuurt een video die dezelfde avond is gemaakt van de dansles waarin ze ons team bedankt voor de professionele en ontzettend leuke lessen. Het komt allemaal binnen als een blok.

 

Ik ben een perfectionist en probeer continu bij te leren. Want ik weet maar al te goed dat er genoeg dingen zijn die we positief kunnen beïnvloeden. De twijfel aan mezelf houdt me op de been om steeds een stukje meer te geven. Maar bevestiging op zo’n moment is dan wel fijn. Ik zie foto’s van de afgelopen maanden waar mensen lachend in de dansschool staan, appgroepen die ‘Fresh Label Family’ heten, Instagram account met omschrijving ‘danser bij FLS’. Voor vele zijn dit maar kleine dingen, maar voor mij erg groot. Ik voel me trots en krijg nu al nieuwe energie om door te gaan. Echter snel besef ik me dat ik bewust een stapje terug ga doen voor een aantal dagen. Naast me wordt gezegd, ‘laat het even binnenkomen’, geniet van wat je ziet en hoort. En al snel merk ik dat ik me goed voel, heel goed!

 

Maar ook ik ben heel bewust van het feit dat het afgelopen jaar voor sommige personen ontzettend zwaar is geweest. Slechte punten op school, ziektes, het verliezen van dierbaren, of gewoon niet goed in je vel zitten. En precies op dat moment zie ik het belangrijkste voor me. We hebben een tweede huis gecreëerd voor vele. Een plek waar alleen maar goede vibes zijn. Waar positiviteit, muziek en vooral dans op nummer 1 staan. Een ontmoetingsplaats, een plek waar vriendschappen en relaties zijn ontstaan. Een plek waar je kunt ontsnappen van je dagelijkse bezigheden, de hectiek en de zorgen. Gewoon een plaats waar iedereen maar dan ook echt iedereen welkom is.

 

We mogen ons zeer gelukkig prijzen met de dansschool, en dat doe ik dan ook. Dit met een overheersend trots gevoel over mijn docententeam. Ooit was de code; Jeugd met een passie. En 9 jaar later is het dat nog steeds. Docenten die iedere dag opnieuw klaarstaan met enorm creatieve lessen om de leerlingen uit te dagen. Een docententeam dat het komende jaar opnieuw alles uit de kast zal halen, zal groeien en het belangrijkste, er zal zijn voor professionele, en verantwoorde lessen met plezier. Wij hebben jaren geleden de ‘lijn’ doorbroken dat leraren van een bepaalde studie of college af moeten komen. Dit omdat wij toen al positiviteit en het willen van ‘vooruitstreven’ boven een studie hadden staan. En succesvol. Wat kunnen wij nu nog meer van onze docenten vragen dan hun creativiteit en de band die ze opbouwen met hun leerlingen. Dat is toch het tofste dat er is.

 

Door de rust die ik genomen heb, heb ik veel tijd gehad om na te denken over mijn goeie voornemens. Mijn voornemens zijn het behouden van een sterk docententeam en dit uitbreiden met nog meer toffe leraren. Daarnaast wil ik nog meer uit mezelf halen om doelen te bereiken die ik nog heb. Harder werken in de breakdance lessen. Drillen en het super gelijk krijgen van de teams. Maar bovenal wil ik er zijn waar ik nodig ben. Ik wil een aanspreekpunt zijn voor jongeren, ze helpen en begeleiden naar hun droom of doel. Binnen de muren van Fresh Label Studios is niets onmogelijk, zolang je er maar voor wilt werken. Zolang je er maar op vertrouwd!

 

Ik sluit mijn persoonlijke jaarbrief af met een bedankje. Dankjewel dat jullie geloven niet in mij, maar in ons. Want alles wat wij geven, alle lessen, shows, evenementen. Alle ideeën die we hebben, alle verbeteringen dat komt door ons. We are Fresh Label Studios. Een dansschool die continu leeft, en precies om die reden, dus nooit stil zal staan.

 

Namens het hele Fresh Label Studios team,

 

Wensen we jullie een fijne jaarwisseling en een heel gelukkig 2019

 

Liefs,

Stephan Schmieder

Oprichter ‘Fresh Label Studios’