WAUW! Wat hebben wij een dag gehad gisteren. Voor de eerste keer sinds ons bestaan hebben we met drie groepen deelgenomen aan de Internationale wedstrijd ‘HipHop Kingz’. Deze wedstrijd met juryleden vanuit o.a. de United-States en Bulgarije, Showbizz hoofden en professionele dansers is dan ook een van dé wedstrijden van het jaar.

In verband met tijdsplanning en andere verplichtingen is het ons tot heden niet gelukt ons te meten bij ‘HipHop Kingz’, maar gisteren was dan eindelijk de dag daar! Wij waren aanwezig!

Eerst was ons team ‘The Youngsters aan de beurt. Na een aantal weken hard te hebben getraind mochten zij zich vandaag meten aan groepen die normaliter in hogere categorieën dansen dan zijzelf. De categorie waar zij in deelnamen telde maar liefst 28 groepen. Een erg groot aantal dus! The Youngsters kwam ‘on stage’ en bleek uniek. Na een spetterend optreden werden ze beloond met een achtste plaats. Een erg goeie prestatie van dit team!

Later op de dag was het tijd voor onze teams ‘The Fuse Junior’ en ‘The Convict’. The Fuse Junior vocht in een categorie van Nederlands beste en bekendste groepen. De concurrentie was dan ook moordend. Hun optreden was nieuw, anders en vlekkeloos. De jury waaronder Timor Steffens bekend van Michael Jackson, zat dan ook te swingen, lachen en applaudisseren vanaf de eerste seconde. Desalniettemin waren er nog 37 andere groepen! De uitslag die werd bekend gemaakt waas enkel de top 3. Hier zat ons team ‘The Fuse Junior’ helaas niet bij. Later deze week zullen wij te horen krijgen als hoeveelste ze zijn geëindigd!

The Convict is aan de beurt. Een categorie met 35 deelnemende groepen. Groep na groep blijkt sterk, anders en hongerig naar een kwalificatie. Eenmaal de beurt aan de Convict blijkt het team enorm zenuwachtig. Naast dat ze een heel stuk nieuwe dans in hun show hebben we besloten onze dansers van ons overige team ‘The Labrynth’ een kans te geven om mee te dansen met ‘The Convict’. Voor hun zenuwslopend dus!

Eenmaal op het podium blijkt hun show goed in de smaak te vallen. De afwisseling van stijl, power en inleving zou dan ook uiteindelijk later op de dag beloond gaan worden.

Dat brengt ons bij de prijsuitreiking van The Convict. Alle dansers en supporters gaan bij elkaar staan wanneer het aftellen van de derde plaats naar de eerste plaats begint. The Convict houdt hun hart vast. Toen er bekend werd gemaakt dat The Convict niet op de derde plaats was geëindigd viel voor vele de hoop weg (wat niet negatief bedoeld is, maar bij een categorie van die grootte is inschatten lastig natuurlijk). Ook geen tweede plaats…

Het moment dat nu zou volgen staat voor de rest van ons bestaan in de boeken… ON FIRST PLACE… THE CONVICT!!!!!

Ongeloof, juichende ouders en gillende kinderen vliegen van hun stoel. The Convict is Nederlands kampioen HipHop Kingz 2018.

We zijn enorm trots op al onze groepen die gisteren hebben meegedaan. De passie wordt alleen maar sterker en meer! Ook de coaches Youssra, Shirley & Stephan bedankt!

We are Fresh Label Studios