Het afgelopen weekend was een spannend weekend voor dansschool Fresh Label Studios! Het was tijd voor de Nederlandse kampioenschappen. Op zowel zaterdag als zondag waren we met verschillende groepen en duo’s aanwezig om zo te strijden voor een plek op het podium. Waar wij vrijwel maandelijks deelnemen aan wedstrijden is dit één van de wedstrijden waar een kwalificatie het zwaarste meetelt. De zenuwen liepen dan ook hoog op bij de dansgroepen en duo’s.

 

Het jonge duo ‘Trang & Quinty’ heeft de afgelopen weken alles op alles gezet tijdens de trainingen. Hun energie en gedrevenheid werd dan ook goed uitbetaald tijdens het NK. Een tweede plek voor deze nog super jonge dames! Wat zou de toekomst voor jullie in zijn mars hebben zeg!

Duo Lucas & Luuk brachten een erg unieke set op de Nederlandse kampioenschappen. Hiermee brachten ze een 4de plaats in ‘het laatje’. De set die enorm veel techniek verijsd is voor beide heren een groot leerproces geweest! De groei die ze momenteel doormaken is dan ook veelbelovend voor hun loopbaan als dansers!

Ook hebben we voor de eerste keer meegedaan met ‘QUAD’. Een categorie waar je met vier dansers mee mag doen om zo de jury te verbijsteren. Coach en choreograaf Stephan haalde op de ochtend van de wedstrijd al heel vroeg vier genodigde bij elkaar. Nadat er uitgelegd was dat hij deel wilde nemen aan deze categorie om zich zo weten te plaatsen voor de ‘Wereldkampioenschappen’, hebben de dames direct hun handen uit de mouwen gestoken. Een Hectische ochtend en middag zorgde voor een tweede plek van heel Nederland! Te gek voor woorden zou je bijna zeggen. Maar uiteraard is dit niet onze gebruikelijke manier van trainen! De Quad bestaande uit Liz Raemaekers, Dani Raemaekers, Terra Meeuwissen en Waris Maxamed heeft gedaan wat vele in een week zouden doen. Als we de dansen nu om reflectie vragen beschouwen ze het als een erg zenuwslopende middag die veel training vereiste!

The Youngsters doen mee aan de categorie ‘Under 14 Beginner’. Dit nog jonge team wist zich als 8ste te plaatsen van Nederland. Een erg knappe kwalificatie die ervoor zorgt dat ze deel mogen en zullen nemen op de Europese kampioenschappen.

Ons Team The Labrynth heeft een vrijwel helemaal nieuwe mix neer gezet. Helaas wisten ze hier geen podiumplaats mee te behalen maar willen we wel kwijt hoe trots we op dit groepje dames zijn!

The Fuse Junior wist een derde plek te bemachtigen. Dit in de categorie ‘Under 18 Advanced’. De hoogste categorie dus voor hun leeftijdsklasse! Het was zwaar, spannend en zenuwslopend. Maar een derde plaats is dan ook zeer zeker verdiend. Ook ‘TFJ’ zal gaan strijden op het EK! Waarnaar ze zichzelf ook nog eens klaar zullen gaan maken voor het WK!

The Convict was de winnaar van het weekend! Een welverdiende eerste plaats! Een prijs die ze dubbel en dwars verdiend hebben met hun ijzersterke set! Deze super strak uitgevoerde show bleef ook niet onopgemerkt voor het publiek! Zowel zij als de jury waren lovend in hun feedback en commentaar! Een prestatie die je bij blijft voor de rest van je leven! Geweldig gedaan!