Het lijkt als de dag van gisteren. En vanavond vinden we ons allen bij elkaar voor de buis gekluisterd. Het hele team is present om hun eigen prestatie terug te zien voor de allereerste keer. We hebben het natuurlijk over onze deelname aan het nieuwe televisieprogramma ‘Circus Gerschtanowitz’ waar ons team ‘The Fuse Junior’ aan deel heeft genomen.

Als dansschool zijn we ontzettend trots op de prestatie van zowel coach/choreograaf Stephan en het team. Waar zij nog geen drie maanden met elkaar dansen hebben ze zichzelf al tweede van de wereld weten te plaatsen en daarnaast hebben ze ook nog eens deelgenomen aan dit televisieprogramma.

Toen we werden benaderd om deel te nemen wisten we niet direct antwoord te geven. Dit, mede omdat we op dat exacte tijdstip aan het strijden waren voor de Wereldkampioenschappen in Glasgow, Schotland. Eenmaal de knoop doorgehakt te hebben werd besloten om deel te nemen. De tijd hierna werd dan ook als zwaar ondervonden. Elke les kregen de dansers nieuwe choreografieën. Elke les werden ze uitgedaagd om weer een tandje extra bij te zetten. Er was tenslotte maar weinig tijd om deze ervaring tot een succes te maken.

Eenmaal aangekomen bij de studio’s in Hilversum merkten we dat de onderlinge band ontzettend hecht werd. Dit ‘nieuwe team’, was niet ‘nieuw’ meer. Het leek alsof ze elkaar al jaren kenden; een uniek beeld werd gecreëerd. Samen met hun coach werd afgesproken zich trouw te houden aan hun eigen identiteit. Goed uitgevoerde choreografieën afwisselend met strakke en uitbundige energie. De dansers hebben dan ook alles op alles gezet om hun performance tot een succes te maken. En precies daar zijn we trots op!

De uitslag werd bekend gemaakt; ‘The Fuse Junior’ werd tweede. Een prestatie waar niet direct bij stil gestaan is, maar waar ze meer dan trots op mogen zijn. Dit nieuwe team heeft zichzelf gepresenteerd exact zoals zij zijn. Strak, Jong, Explosief en Hongerig! De choreografie en uitvoering was ‘on point’! En al hebben ze niet gewonnen,  ze hebben zeker ook niet verloren!

Namens Fresh Label Studios willen we tegenstanders ‘D-Revival’ ontzettend bedanken voor de frisse concurrentie. Het was waanzinnig om op zo’n mooi podium te mogen strijden tegen een eervolle tegenstander.

Ook bedanken we de productie voor de goede zorgen en de kansen die ons geboden zijn. Want terugkomen op televisie gebeurt snel, sneller dan je überhaupt kunt denken.

Onze laatste mededeling/vraag is richting jullie. Wij zouden het super vinden als je jouw mening met ons wilt delen via onze Facebookpagina. Zowel de studio als de dansers zullen hun best doen om op iedereen te antwoorden. Naast feedback is het altijd leuk om te weten hoe anderen tegen de show aankijken, vooral nu er een publieksjury was.

Lees hieronder nog de ervaringen van alle teamleden.

Laat ons weten wat je er van vind!

 

We are Fresh Label Studios

 

Als coach ben ik erg trots op het team. Toen ik een tijdje geleden een telefoontje kreeg, of we mee wilde doen twijfelde ik heel erg. Niet om het feit om deel te nemen, maar vooral wie of welk team ik erheen wilde sturen. Toen ik besloot het succesvolle team ‘The Fuse Junior’ mee te laten doen hebben we werkelijk alles uit de kast gehaald. MAAR… wel op onze manier. Geen tricks, geen lotions, gewoon pure choreo. De dansers hebben in een immens korte tijd een hoge prestatie weten te creeeren en vooral daar ben ik trots op.

De uitslag was even zuur. Niet perse dat we als tweede waren geeindigd maar vooral het geloof in jezelf. Als coach leer ik mijn dansers om in zichzelf te geloven. Toen zij deze keuze maakte kon ik hun niet beinvloeden, sterker nog, communiceren was onmogelijk. Maar dat al niet te min hebben ze heel veel geleerd van het programma. Dansen blijft een jurysport. De ene kiest voor acrobatiek, de andere voor show, en weer een andere voor zijn of haar eigen kwaliteiten. Wij feliciteren de winnaars hartelijk en werken alleen maar harder voor een nieuwe ervaring. ‘The Fuse Junior’ is ‘niet vergeten’ pas drie maanden bij elkaar.

Stephan Schmieder

Coach, The Fuse Junior

De trainingen voor het tv optreden waren veel en zwaar, maar vooral ook leuk en uitdagend. Wederom heeft onze coach ervoor gezorgd dat we onze grenzen opzochten in de choreografie en dat we álles zouden geven tijdens de show. De opnamedagen waren weer een super ervaring waar we ontzettend veel van hebben geleerd en waar we hele leuke herinneringen aan over hebben gehouden.

De uitslag was natuurlijk niet waar we op gehoopt hadden, maar om te winnen van deze groep met zo veel tricks en hoge salto’s was ook wel erg moeilijk. Verdiend hebben ze het zeker! Met 8 stemmen verschil ben ik dan ook ontzettend trots op ons team, we hebben een super show neergezet en dat is waar we voor gingen. Op naar het volgende avontuur!

Maud Scheenen

Danser, The Fuse Junior

Ik vond meedoen aan tv een hele ervaring, het koste veel tijd en energie maar dat was het zeker waard. Het was super leuk om allemaal een keer mee te maken vooral met dit team! De uitslag was een beetje jammer maar ik weet zeker dat we allemaal erg trots op ons zelf zijn. We hebben een super show neer kunnen zetten en ik had dit zeker niet willen missen!

Sanne Diesch

Danser, The Fuse Junior

Mijn ervaring bij tv is heel leuk geweest. In het begin wilde ik liever niet op tv, want ik wilde liever niet geïnterviewd worden. Maar ik vond het toch een hele leuke ervaring, vooral om eens alles achter de schermen mee te maken. Ik vond het ook leuk om het met dit team te mogen doen. Wij zijn nog niet lang bij elkaar maar hebben al best wel veel bereikt. Van de uitslag baalde ik wel een beetje, maar de ervaring vond ik belangrijker dan de uitslag.

Thom Olislaegers

Danser, The Fuse Junior

Ik vond het een hele ervaring om mee te mogen doen aan het progamma we hebben er heeel hard voor getraind en ik vond de mix echt niceeee!!! Het was echt heeeel gezellig met dit team ik ben blij dat ik in het team mag blijven en ben benieuwd wat ons nog allemaal te wachten staat. Wat de uitslag ook was het was iets om nooit te vergeten. Natuurlijk was het jammer maar we hebben hard getraind dus ik ben heel trots op iedereen uit ons team.
One familly

Pien Eijkenboom

Danser, The Fuse Junior

Vroeger wanneer ik wel eens tv keek dacht ik: stel je voor je komt zelf ooit op tv. En op 4 november was de dag, de dag dat ik op tv kwam, wie had dat ooit gedacht. Ik vind het ook heel bijzonder dat ik deze ervaring met het team: The Fuse Junior, heb mogen meemaken. Wie had ooit gedacht dat wij na een paar weken trainen al 2de van de wereld zijn geworden en ook nog eens een keer aan tv hebben mogen meedoen. Ik ben heel trots op dit team, en tja de uitslag zat misschien een beetje tegen maar toch vind ik het goed dat we in ons zelf hebben geloofd. Deze ervaring vergeet ik nooit meer!

Luuk Olislaegers

Danser, The Fuse Junior

Een ervaring om nooit te vergeten, dat was het zeker. In een super korte tijd een mix aangeleerd, waar we hard voor hebben gewerkt. De groep dansers waarmee ik mocht perfomen zijn ook stuk voor stuk geweldige mensen en dit maakt de hele ervaring al een stuk leuker dan dat het al is. Je leert zoveel nieuwe dingen, denk aan uitlijnen op het podium, niet focussen op de vele camera’s en noem maar op. Dit is wat het zo leuk maakt, het is iets totaal anders dan wat we normaal gesproken doen.

De uitslag was voor mij in het begin een beetje een baal moment. Uiteindelijk mogen we trots op onszelf zijn wat de uitslag ook zou zijn, want we hebben er in een korte tijd voor gezorgd dat we een goede perfomance hebben neergezet waar we hard voor hebben gewerkt. Ik ben dan ook super trots op mijn team en ik had deze ervaring met niemand minder willen meemaken.

Renske Jacobs

Danser, The Fuse Junior

Aan het einde van het wereldkampioenschap in Schotland vertelde Stephan ons dat wij mee mochten doen aan een nieuw tv programma. Iedereen was ontzettend enthousiast toen we het te horen kregen en zodra we terug waren in Nederland begonnen we meteen aan een nieuwe show. Alleen al de weg er naartoe was iets om nooit te vergeten. Dit avontuur heeft de band van ons team dat pas 3 maanden bij elkaar is sterker gemaakt, we hebben elkaar op verschillende manieren beter leren kennen en we raken ook qua dans steeds meer op elkaar ingesteld. Daarnaast was het heel vet om te zien hoe het er bij zo’n opnames achter de schermen aan toe gaat.
We hebben zelf ontzettend hard ons best gedaan om een goede show neer te zetten die mensen zal laten zien wie wij zijn en tot wat wij in staat zijn. Daarom zaten we er ook niet te lang over in toen we de uitslag te horen kregen. Uiteindelijk vind ik zelf dat het erom draait of wij als team groeien of niet en voor mijn gevoel heeft dit programma ons zeker geholpen om op een nieuw level te komen. Ik ben ontzettend trots op wat we vanavond hebben neergezet en ik ben blij met de deuren die dit programma voor ons geopend heeft. Vanaf hier gaan we alleen nog maar harder werken en meer van ons laten zien. On to the next one!

Eliza Triepels

Danser, The Fuse Junior

Ik vond het een geweldige belevenis om samen met TFJ, deel te nemen aan een tv show. De korte tijd dat we, als team, bij elkaar zijn hebben we al veel bereikt. Aan een tv show mee mogen doen, was weer een nieuw avontuur. Na een aantal weken trainen, hadden we ons, mede dankzij Stephan, naar een hoger level weten te brengen. Ook werden we steeds meer één hecht team! Toen de dag van de tv opname aanbrak, voelde we ons er dan ook meer dan klaar voor. Hoewel we overtuigd waren van onze kwaliteiten, sloegen de zenuwen toch wel toe toen de camera’s op ons gericht stonden. Wat een belevenis om daar in de spot lights te staan!

Hoewel we niet gewonnen hebben, zijn we enorm trots op wat we samen hebben neergezet. Zelf zie ik het als een geweldige ervaring, die we samen als team rijker zijn en wat ons hopelijk nog meer kansen zal brengen!!

Britt Jacobs

Danser, The Fuse Junior

Wat een geweldige ervaring. Pas een paar maanden bij elkaar en dan al zo’n performance neerzetten. Ik kan niets anders dan heel trots zijn op onszelf! Het maakte niet uit wat de uitslag was maar 1 ding is zeker, we hebben ons statement gemaakt!

Arancha Schuyers

Danser, The Fuse Junior

Toen we voor de eerste keer onze muziek te horen kregen, was het iets anders dan normaal. Maar wederom heeft onze coach ervoor gezorgd dat we onze grenzen opzochten in de choreografie. Na heel erg veel trainen werden dan toch echt alle puntjes op de i gezet. De grote dag kwam steeds dichterbij. Alle opnamedagen waren weer super ervaringen waar we veel van hebben geleerd. De uitslag was natuurlijk iets minder, maar we hebben een dikke show neergezet.
Up to the next adventure.

Youssra El-Moustakim

Danser, The Fuse Junior

Na zo’n 10 uur trainen op naar Hilversum voor de eerste repetitiedag op het ronde podium van Circus Gerschtanowitz. Net even iets anders dan ons ‘normale’ podium. Twee dagen later was de opnamedag en-avond. Maar liefst 90 familie en vrienden waren meegereisd om ons aan te moedigen.

Uiteindelijk niet met de hoofdprijs naar huis maar we hebben een topshow neergezet en een fantastische ervaring opgedaan!! Dat pakt niemand ons meer af. Proud of my team!

Terra Meeuwissen

Danser, The Fuse Junior

Op het begin van de weg naar ons optreden van tv kregen we de muziek te horen. Dit was muziek van Beyonce wat ik dus helemaal geweldig vond en ook heel veel zin had om hier op te dansen. Ik had sowieso al zin in de trainingen met TFJ omdat dit altijd trainingen zijn waarin hard wordt gewerkt maar toch ook veel in gelachen wordt! Dit was ook zeker het geval bij de trainingen die we vervolgens hadden voor tv. Toen we eenmaal klaar waren met de mix en hem helemaal hadden doorlopen om de allerlaatste foutjes en ongelijkheden eruit te halen, mochten we dan eindelijk naar Hilversum om daar te repeteren. Deze dagen waren ontzettend leuk maar er moest ook hard gewerkt worden. Na de repetiedag kreeg ik wel al zenuwen voor de opnames die 2 dagen daarna plaats zouden vinden. Toen DE dag was aangebroken gingen we weer naar de studio in Hilversum en mochten we voor de laatste keren repeteren. Daarna werden we helemaal klaar gemaakt voor ons optreden en moesten we backstage wachten tot we aan de beurt waren. Ondertussen waren de zenuwen bij mij al flink gestegen maar toen we aan de beurt waren heb ik ze dr allemaal uitgedanst! Het was in 1 woord GEWELDIG!

Toen we in het juiste vak moesten gaan staan voor de uitslag was dit natuurlijk erg spannend. Toen we kregen te zien dat we op de fouten plek waren gaan staan was dit wel eventjes balen, maar daarna besefte me ik wel dat we er allemaal keihard voor hadden gewerkt en het al een hele ervaring was om aan een tv-programma mee te doen. Ook vond ik dat onze tegenstanders het zeker verdiend hadden! Ik heb niet erg lang bij de uitslag stilgestaan maar heb er vooral aan gedacht wat deze periode voor een leuke en leerzame tijd was!

Liz Raemaekers

Danser, The Fuse Junior

Ten eerste had ik nooit gedacht dat ik zo ver met dansen zou komen, toen ik hoorde dat we officieel mee zouden doen geloofde ik het nog steeds niet tot de dag van de generale repetities, echt een droom die uitkomt. De weg naar de tv show was zwaar maar als je kijkt wat je ervoor terug krijgt is het zo veel meer waard, een ervaring die je nooit meer vergeet!

De uitslag vind ik als het om totaal plaatje gaat terecht, het andere team had veel spectaculairen elementen in hun dans, waar wij in tegendeel alleen maar dans hadden. Als het lag aan show vond ik ons sterker. Het is natuurlijk even een teleurstelling als je verliest maar daarna denk ik al snel dat het al een overwinning is om aan zo iets mee te mogen doen en je er alleen maar als team sterker uitkomt.

Ik heb van het hele proces naar de tv show en de tv show zelf heel erg genoten. Ik heb veel geleerd en ben heel dankbaar dat ik dit heb mogen mee maken.

Eva Corstjens

Danser, The Fuse Junior

De weg naar het tv programma heb ik heel leuk gevonden, de trainingen en alles eromheen. Het was zwaar maar we hebben er wel wat neer gezet en we hebben genoten! Het was weer een hele ervaring en het was leuk om mee te maken. De uitslag vond ik zelf heel jammer. Natuurlijk wil je door naar de finale en wil je winnen. Maar we hebben alles gedaan wat we konden en ik ben er trots op! We hebben geknald en meer konden we niet doen

Nikki Franssens

Danser, The Fuse Junior

Opweg naar het optreden zijn we veel lange avonden in de studio geweest, hebben hard gewerkt, veel plezier gehad en zijn heel zeker ook weer meer gegroeid en hebben veel geleerd. De dag voor de generale repetitie konden ook allemaal mensen komen kijken. familie, vrienden en mensen van de dansschool zijn naar onze show komen kijken in de studio. We komen uit Heythuysen, dat is een eindje rijden. Daarom zijn we(met het grootste aantal teamleden) de avond voor de opnames vanuit de studio vertrokken naar een hotel in Hilversum. De volgende morgen zijn we daar bij elkaar gekomen en gingen we buiten trainen. Daarna zijn we vertrokken naar het mediapark. Ik vond het echt een geweldige ervaring!

De uitslag was wel jammer natuurlijk maar we hebben er alles aan gedaan om een goeie show neer te zetten want dat is voor mij, en ik denk voor iedereen uit mijn team, het belangrijkste en dat is gelukt!

Britt Crombag

Danser, The Fuse Junior

Weer een mooie maar nieuwe ervaring. Pas drie maanden train ik met het team The Fuse Junior en het voeld al meteen goed. Onze coach Stephan vertelde ons opeens dat we mee gingen doen aan het tv programma Circus Gerschtanovitz en dat er veel moest gebeuren. Gelukkig zijn we als team al heel hecht en hebben we snel, goed en ook vlekkeloos kunnen trainen. Wat een ervaring heb ik weer op mogen doen. Het was intensief en spannend maar toch hebben we het beste uit ons zelf gehaald. Vol energie en zelfvertrouwen hebben we het podium gerocked! En wauw wat ben ik blij met iedereen! Helaas was de uitrijking niet zoals gehoopt maar toch hebben we ons van de beste kant kunnen laten zien! En dat is waar alles om draaid! One big familie!

Tobias Battistella

Danser, The Fuse Junior