Wil jij DUO dansen op wedstrijden samen met je danspartner? Dan kunnen jullie je vanaf nu opgeven en wie weet schitter jij binnenkort op verschillende podia.
Wat is DUO dansen? Het woord DUO-dansen zegt het eigenlijk al. Samen met een door jullie zelf gekozen danspartner een show laten zien op het podium. Duo’s krijgen daar ieder 1 minuut de tijd voor. In deze minuut laat het tweetal een creatieve samenwerking zien van dansbewegingen, moves, tricks en ga zo maar door. Daarnaast aangezien de tijd maar van korte duur is moet het explosief en energiek zijn. Een duo geeft als het ware zijn/haar hele “hebben en houden” vrij in deze minuut.
Wordt er een selectie gemaakt? Wanneer wij jullie aanvraag binnen hebben leggen we deze naast andere aanvragen. Wij maken hierna een selectie van de Duo’s waar wij uiteindelijk dit seizoen mee zullen gaan werken. Dit baseren wij op kennis van wedstrijden/choreografieën, maar ook op het feit of wij het Duo-koppel goed bij elkaar vinden passen of niet. Wij houden hierbij rekening met leeftijdscategorieën, lengtes en dansniveau.
Hoe vaak wordt er getraind? Een Duo heeft geen vaste trainingsperiode. Wat nieuw is dit seizoen is dat we een Duo het gehele seizoen zullen coachen. Wij stellen onszelf garant aan minimaal één Duo mix. Daarnaast zullen we Duo’s die deelnemen aan het EK voorzien van een compleet nieuwe show. Voorheen kreeg ieder Duo tien uur privétrainingen. Vanaf dit seizoen zullen dat er meer zijn. Echter kan het wel zijn dat er soms meerdere weken tussen trainingen in zitten. Dit doen we om zo andere Duo’s net zo hard te kunnen trainen als de jouwe. Wij raden Duo’s ten alle tijden aan om wekelijks minimaal één keer samen te trainen om zo het level en niveau te bevorderen.

Wat zijn de kosten? De kosten voor een duo bedragen vijfenzeventig (€75) per persoon. Dit komt neer op een bedrag van honderdvijftig euro (€150,-) voor een compleet Duo. Deze kosten zijn eenmalig en strekken zich tot en met het einde van seizoen 8. Alle Duo’s zullen vanaf Januari op wedstrijd gaan. Hierna bepalen alle Duo’s zelf wanneer ze wel of niet deelnemen aan een wedstrijd.

Het dansen in een Duo bevorderd de podiumervaring enorm. Daarnaast groeien je ‘performance skills’, dansniveau en uitstraling ook enorm. Het is iedere keer weer een unieke ervaring om op een podium te staan met zijn tweeën. De wedstrijdzalen zijn altijd goed gevuld (gemiddeld zo’n duizend personen per wedstrijd). En wanneer dat zich loont voel je jezelf onverslaanbaar! Wacht niet langer en vul het aanmeldingsformulier hieronder in, en wie weet staan jullie over enkele weken te schitteren op het podium.

Niveau:

.

14 + 15 =